Meer resultaten voor tango muziek

tango muziek
The Tango Series BOZAR.
Zijn sextet is ondertussen een begrip in Argentinië, waar het in de belangrijkste zalen en op menig tangofestival het publiek aan het dansen bracht. Op 8 mei laat Navarro ook ons kennismaken met zijn Tango-Jazz, een originele combinatie van tango, jazz en hedendaagse muziek.
Tango Masterclass micha molthoff.
Hoewel er veel substijlen zijn in tango kun je stellen dat er een soort basisaanpak mogelijk is die recht doet aan de stijl in bredere zin. Voor de kenner is iets al snel tango of geen tango. Een masterclass of serie lessen kan het inzicht in deze muziek op verschillende niveaus ontwikkelen.
Stowe Tango Music Festival.
The Stowe Tango Music Festival Orchestra 25 plus piece tango orchestra comprised of an extraordinary group of selected students from all over the globe and world-class artists including guest tango legends from Argentina. Top Tango Dance Performers and Teachers such as Miriam Larici Leonardo Barrionuevo and Ana Padron Diego Blanco.
De Centrale Gent ME GUSTA EL TANGO CIRCACINCO.
ME GUSTA EL TANGO CIRCACINCO. Me gusta el Tango is een tangovoorstelling met live muziek en dans. Het tango-orkest CIRCACINCO, met Tine Van Parys, Patricia George, Sarah Vandendriessche, Michael De Weert, Bart Zwaan en Bram Decroix, speelt muziek van Piazzolla en andere tangocomponisten.
100 tangos 100; vol.1 Muziekweb.
In de tweede helft van de twintigste eeuw is Astor Piazolla de bekendste tango-artiest. Deze componist en bandoneonist verwerkte invloeden uit de jazz en klassieke muziek in de Argentijnse dansmuziek. Ook na de eeuwwisseling blijft de tango zich ontwikkelen, als Gotan Project de tango in een lounge-jasje steekt.
Wat is tango? Libertango.
De Tango muziek is dan ook ontstaan uit een smeltkroes van Europese, Afrikaanse en Creoolse creools in koloniale tijdperk werd hiermee iedereen bedoeld die van Spaanse afkomst was, tegenwoordig betekent creools inheems ritmes. De eerste bezetting van Tango was simpel, vaak niet meer dan een gitaar en een fluit, pas na de komst van de bandoneon heeft de tango zijn specifieke, weemoedige en tevens opzwepende klank gekregen.
Wil Boonstra Bandoneon tangomuziek.
Listen to tango music Milonga Tango in Belgium.
Milonga Tango in Belgium. Argentijnse tango in Belgie / Tango argentin en Belgique / Argentine tango in Belgium. Listen to tango music. Like our Facebook page and subscribe to the weekly newsletter to keep up-to-date about tango events milongas, workshops, concerts in Belgium!
Tangomuziek Tangotalks.
Het grotere publiek keerde zich echter af van de modernistische benadering van zijn muziek en zwelgde in de nostalgie van de oude tango en de tango zakte weg in een diepe depressie mede ook door de opkomst van de popmuziek.
Argentijnse tango Geschiedenis.
Er begint dan een tweedeling binnen de tango, met enerzijds de orkesten die de dansbaarheid van de tango voorop stellen met duidelijke ritmes en aansprekende melodieën, zoals Francisco Canaro, Juan D'Arienzo' en Rodolfo Biagi, en andere orkesten waarbij de muziek meer centraal staat.
Grand Tango! Klassiek-Centraal.be.
De tango doet bij het Isabelle van Keulen Ensemble wat hij moet doen: hij danst, hij bijt en snapt, hij huilt en sust, krabt en streelt het hart, desde el corazón. Piazollas muziek leeft gekweld en vurig maar steeds elegant.

Contacteer ons